Wasinstructie

Hoe was ik op de juiste manier?

Een huidshampoo heeft zowel reinigende als therapeutische eigenschappen. De huidshampoo moet tweemaal gebruikt worden voor een optimaal resultaat. De eerste keer voor het reinigend effect bij de start van een behandeling of als het huisdier erg vuil is. De tweede keer meteen erna met een inwerktijd van 10 minuten om de huidbarrière te herstellen, vocht in de huid te brengen, huidinfecties te verhelpen en/of jeuk te onderdrukken. Voor een gewone wasbeurt, zonder dat uw dier huidproblemen heeft, is één keer wassen voldoende, tenzij de hond erg vies is.

Tips voor een prettige waservaring:

  • Begin al op jonge leeftijd met het positief laten wennen aan wassen.
  • Zorg dat u zelf ontspannen bent.
  • Borstel de vacht voor iedere wasbeurt.
  • Is uw hond nog nooit gewassen? Laat uw hond eerst aan de wasplek wennen zonder daadwerkelijk te wassen met water en beloon hem met affectie, door te spelen of wat lekkers te geven.
  • Laat uw hond eerst wennen aan het water door het gebruik van een washandje of een spons. Daarna pas laten wennen aan het geluid van de douchekop. Vindt de hond de waterstraal eng, gebruik dan een spons en spoel af door water over het dier heen te gieten (met een emmer of met de shampoo mengfles van Maxani).
  • Als uw hond toch angst vertoont of een schrikreactie laat zien, geef hem dan geen affectie of troost! Dit geeft de hond namelijk bevestiging dat wassen inderdaad een enge gebeurtenis is. Probeer niet te reageren en blijf zelf rustig. Leidt de hond liever af, door middel van spelen of iets lekkers geven.  
  • Geef uw hond een lekkere snack met bijvoorbeeld de LickimatTM Splash of via een Kong met daarin bevroren worst.
  • Zorg dat het dier niet kan uitglijden en gebruik eventueel een rubbermat of handdoek.

Wassen is op verschillende pleken en in verschillende vormen mogelijk

Met warm weer is het gemakkelijk om uw hond buiten te wassen. Bij kouder weer kan het beste gewassen worden in de badkuip of de douche. Is het thuis niet mogelijk om te wassen dan zijn er speciale dierenwinkels met een hondenwasstraat waar u zelf uw hond kunt wassen. Lukt het u helemaal niet om uw hond te wassen, bijvoorbeeld doordat de hond extreem bang is, dan kunt u uw hond laten wassen door een professionele hondentrimmer.

Hoe vaak wassen?

Honden met een gezonde huid hoeven alleen gewassen te worden als ze vuil zijn en/of stinken. Ook is het aan te raden om puppy’s al jong te laten wennen aan het wassen. Honden met een huidprobleem moeten vaker en met regelmaat gewassen worden met de juiste shampoo. Hoe vaak is afhankelijk van de aandoening, de ernst van de klacht en het doel van de behandeling. Bij ernstige huidproblemen kunnen de huidshampoos iedere dag gebruikt worden. Ralph Mueller (dermatoloog) benadrukt dat het algemeen bekend is dat de werking van een huidshampoo maximaal 2 tot 3 dagen aanhoudt. Volg altijd het advies van uw eigen dierenarts op. Bij dieren met huidproblemen wordt in het algemeen bij de start van een behandeling de speciale huidshampoo minstens drie keer per week geadviseerd gedurende 2 à 3 weken. Daarna wordt in overleg met uw dierenarts besproken hoe en wanneer de shampootherapie af te bouwen naar een onderhoudsfrequentie van meestal 1 keer per week.  

Adres


Maxani Animal Healthcare BV

Leeuweriklaan 14b

3704 GR Zeist

Nederland

Like ons op Facebook

Contact


+31 (0)30 751 7067

Algemeen: info@maxani.nl

Bestelling: bestelling@maxani.nl

KVK: 66191173

BTW: NL856435119B01

IBAN: NL13ABNA0549589716