Wassen

Voor veel diereigenaren en veterinaire specialisten is het een uitdaging om dieren te wassen. Ten behoeve van het dier en de shampoo therapie verstrekt Maxani graag meer informatie over hoe dieren het beste gewassen kunnen worden en hoe de shampoo therapie werkt. In de onderstaande video laten we zien hoe een wasbeurt verloopt. Heeft u nog vragen over het wassen of over de Maxani huidshampoos? Neem contact met ons op of lees meer over de producten.

Gebruik

Het gebruik is afhankelijk van de aandoening, de ernst van de klacht en het doel van de behandeling. Bij ernstige huidproblemen kunnen de huidshampoos iedere dag worden gebruikt. Ralph Mueller (dermatoloog) benadrukt dat het algemeen bekend is dat de werking van een huidshampoo maximaal 2 tot 3 dagen aanhoudt.

Schud de fles voor gebruik en maak de vacht goed nat. De shampoo werkt het beste onverdund, maar kan verdund met lauwwarm water tot 1:5 gebruikt worden. Verdeel de shampoo over het dier en masseer het goed in de vacht en op de huid tot de shampoo licht schuimt. Laat de shampoo bij voorkeur minstens 5 minuten intrekken om de huid goed te voeden. Spoel daarna grondig uit en herhaal de behandeling. Niet gebruiken als het dier overgevoelig is voor één van de bestanddelen. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en neus. Na oogcontact grondig spoelen met water.

De Hydralac huidconditoner kan worden ingezet als naspoeling na het wassen om de huid extra te hydrateren. Lees hier meer over de Hydralac huidconditioner 

Adres


Maxani Animal Healthcare BV

Leeuweriklaan 14b

3704 GR Zeist

Nederland

 

Like ons op Facebook

Contact


+31 (0)30 751 7067

Algemeen: info@maxani.nl

Bestelling: bestelling@maxani.nl

KVK: 66191173

BTW: NL856435119B01

IBAN: NL13ABNA0549589716

Inschrijven voor de nieuwsbrief