Wassen

Voor veel diereigenaren en veterinaire specialisten is het een uitdaging om dieren te wassen. Ten behoeve van het dier en de shampootherapie verstrekt Maxani graag meer informatie over hoe dieren het beste gewassen kunnen worden en hoe de shampootherapie werkt. In de onderstaande video laten we zien hoe een wasbeurt verloopt. Heeft u nog vragen over het wassen of over de Maxani huidshampoos?

Wasinstructie

(tenzij anders aangegeven door uw dierenarts)

Als u uw huisdier voor de eerste keer wast bij de start van een behandeling of als uw huisdier erg vuil is dan is het belangrijk om de shampoo 2 keer aan te brengen waarbij u de 1ste keer de shampoo direct weer uitspoelt en de 2de keer de shampoo 10 minuten laat intrekken.

 

  1. Maak de vacht en de huid van uw huisdier goed nat met lauwwarm water.

  2. Verdun de huidshampoo met lauwwarm water in een verhouding van 1:5 in de shampoo mengfles van Maxani. Giet de huidshampoo vanaf de nek tot aan de staartbasis op de vacht. Masseer de shampoo in op de huid. Voor het beste resultaat de huidshampoo ook onverdund op de aangedane plekken aanbrengen. Was goed tussen de tenen, staart en huidplooien. U kunt een zachte, schone spons als hulpmiddel gebruiken voor deze moeilijk te bereiken en kwetsbare plekken.

  3. Spoel de shampoo uit tot het water helder wordt en herhaal stap 2 of als de hond afgelopen week vaker gewassen is ga direct door naar stap 4.

  4. Laat de shampoo 10 minuten intrekken. De tijd gaat in na het inmasseren. Dit is erg belangrijk voor het inwerken van de werkzame bestanddelen. Gebruik eventueel een timer om de tijd te bepalen.

  5. Spoel de shampoo weer uit tot het water helder wordt.

  6. Laat uw huisdier zich uitschudden en dep uw huisdier droog. Droog het dier daarna voorzichtig met een zachte handdoek af. Het gebruik van een (hete) föhn wordt afgeraden, omdat dit de huid uitdroogt. Bij een dikke vacht of een vacht die lastig droogt is het gebruik van een speciale honden föhn aanbevolen om verstikking te voorkomen.

 

Tip: Vermijd contact met de ogen en neus van uw huisdier. Spoel bij contact met de shampoo de ogen en neus direct met overvloedig schoon water uit. Was indien nodig de kop van uw huisdier met een spons, washandje of houdt de sproeikop altijd dichtbij de huid. Zorg dat u zelf ontspannen bent en geef uw dier een beloning doormiddel van iets lekkers, affectie of spelen.

Wanneer u uw huisdier in bad of in de gootsteen wast, is het van belang dat de stop er niet in zit. Wanneer er water in het bad komt te staan verdunt dit de shampoo, waardoor de werking wordt verminderd.

Adres


Maxani Animal Healthcare BV

Leeuweriklaan 14b

3704 GR Zeist

Nederland

Like ons op Facebook

Contact


+31 (0)30 751 7067

Algemeen: info@maxani.nl

Bestelling: bestelling@maxani.nl

KVK: 66191173

BTW: NL856435119B01

IBAN: NL13ABNA0549589716