Wasinstructie

(tenzij anders aangegeven door uw dierenarts)

Als u uw huisdier voor de eerste keer wast bij de start van een behandeling, of als uw huisdier erg vuil is, is het belangrijk om de shampoo twee keer aan te brengen. De eerste keer kunt u de shampoo direct weer uitspoelen en de tweede keer laat u de shampoo 10 minuten intrekken.

 

 

 1. Maak de vacht en de huid van uw huisdier goed nat met lauwwarm water.

 2. Verdun de huidshampoo met lauwwarm water in een verhouding van 1:5 in de shampoo mengfles van Maxani. Giet de huidshampoo vanaf de nek tot aan de staartbasis op de vacht. Masseer de shampoo in op de huid. Voor het beste resultaat de huidshampoo ook onverdund op de aangedane plekken aanbrengen. Was de staart en huidplooien goed en ook tussen de tenen. U kunt een zachte, schone spons als hulpmiddel gebruiken voor deze moeilijk te bereiken en kwetsbare plekken.

 3. Ga direct door naar stap 4 als de hond afgelopen week vaker gewassen is, of spoel
  de shampoo uit met lauwwarm water tot het water helder wordt en herhaal stap 2. 

 4. Laat de shampoo 10 minuten intrekken. Dit is erg belangrijk voor het inwerken van de werkzame bestanddelen. De 10 minuten gaan in na het inmasseren. Gebruik eventueel een timer om de tijd te bepalen.

 5. Spoel de shampoo weer uit tot het water helder wordt.

 6. Laat uw huisdier zich uitschudden en dep uw huisdier droog. Droog het dier daarna voorzichtig met een zachte handdoek af. Het gebruik van een (hete) föhn wordt afgeraden omdat dit de huid uitdroogt. Bij een dikke vacht of een vacht die lastig droogt is het gebruik van een speciale honden föhn aanbevolen om verstikking te voorkomen.

Tips:

 • Houd de sproeikop altijd dichtbij de huid.
 • Was indien nodig de kop van uw huisdier met een spons of washandje.
 • Vermijd contact van de shampoo met de ogen en neus van uw huisdier. Als dit toch gebeurt, spoel de ogen en neus direct met overvloedig schoon water uit.
 • Als u uw huisdier in een bad of in de gootsteen wast, is het van belang dat de stop er niet in zit. Wanneer er water in het bad komt te staan verdunt dit de shampoo en vermindert de werking.
 • Zorg dat u zelf ontspannen bent en geef uw dier een beloning door middel van iets lekkers, even spelen of wat extra aandacht.