Maxani Animal Healthcare BV

Onze missie

Maxani Animal Healthcare BV is in 2012 gestart als een eenmanszaak. Door gesprekken met dierenartsen en veterinaire dermatologen werd duidelijk dat er een verandering gaande was voor het behandelen van huidproblemen. Echter was er nog geen bedrijf met een breed aanbod voor het dermatologische plan van de dierenarts. Gewapend met veel kennis over farmaceutische grondstoffen en kennis van de kleinschalige productie van humane (veelal topicale) producten werd samen met de KOL’s de eerste oplossingen bedacht.

Nu is Maxani niet meer weg te denken uit de dierenartsenpraktijk. Het brede assortiment voor huid- en wondverzorging met uitgebalanceerde, moderne producten heeft een stevige marktpositie verworven. 

Onze passie: de (dermatologische) gezondheid van het dier

Door huidproblemen ook te behandelen met een topicaal plan, kan het gebruik van systemische geneesmiddelen en antibiotica- en corticosteroïden-houdende huidzalven sterk worden verminderd. Veel van onze producten bevatten een hoge concentratie ceramides en essentiële vetzuren, waardoor de huidbarrière wordt hersteld. Een gezonde huidbarrière zorgt ervoor dat er geen extra vocht verdampt en dat de allergenen en toxines niet kunnen doordringen tot in de huid. 

Wij bedenken en ontwikkelen nieuwe producten vanuit vraag van dierenartsen en/of veterinaire dermatologen, met altijd onze passie in het hoofd en hart. Een zeer belangrijke doelstelling van ons is het terugdringen van het onnodig antibioticagebruik om zo de antibioticaresistentie tegen te gaan.

De uitzondering op de dermatologische focus is dat Maxani de verkoop begeleidt voor het product Masivet. Lees hier meer over Masivet. Let op! Deze pagina is alleen toegankelijk met een account. Heeft u nog geen account en behoort u tot een dierenartsenpraktijk of bent u veterinair specialist? Maak hier een account aan of log in.

Team Maxani

Miriam Wind

Eigenaresse en grondstoffenexpert

Na jarenlange ervaring in de internationale humane magistrale receptuur ben ik in 2012 gestart met Maxani. Ik begon als zzp’er met het vertegenwoordigen van Masivet bij dierenartsen. Bij een bezoek aan een veterinaire dermatoloog bleek dat er nog veel te winnen was op het gebied van dermatologie en daar zat nu juist mijn kennis. Er werd in die tijd nog veel antibioticacrème gebruikt bij hotspots en wonden, terwijl er goede alternatieven mogelijk zijn. Dat was voor mij een trigger om de wereld verbeteren door deze alternatieven op de markt te brengen, zodat er minder antibiotica nodig is. Vanuit de gesprekken met de dierenartsen en veterinaire dermatologen en mijn kennis van de grondstoffen, is het dermatologisch concept Maxani ontstaan.

Jenny Middelkoop

Dierwetenschapper en Product ontwikkeling

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd met de natuur, biologie en dieren. Na de opleiding Toegepaste Biologie ben ik verder gaan studeren richting dier als dierwetenschapper bij Wageningen Universiteit . Door een heel leuk onderzoek tijdens mijn studie is mijn interesse voor dermatologie ontstaan. Na een aantal mooie reizen en wat werkervaring te hebben opgedaan, ben ik sinds september 2017 met veel plezier en enthousiasme begonnen bij Maxani. Binnen Maxani ben ik verantwoordelijk voor het adviseren van klanten, waarbij kwaliteit leveren centraal staat. Ik ben dan ook vaak op pad en dagelijks bij verschillende praktijken op bezoek.

Merel van Wanrooij

Project manager en Accountmanager

Geboren op de boerderij met een groot hart voor de diergeneeskunde. Na negen jaar gewerkt te hebben op verschillende klinieken als paraveterinair heb ik een prachtige uitdaging gevonden bij Maxani. De interesse voor dermatologie is altijd groot geweest en ik kijk er naar uit om uw praktijk hierin verder te adviseren.

Binnen Maxani ben ik verantwoordelijk voor het rayon in Zuid-Nederland voor het adviseren van klanten en het geven van trainingen. Naast het bezoeken van klinieken mag u mij altijd benaderen voor vragen. Ik denk te allen tijde graag met u mee, graag tot ziens.

Ingrid Popken

Accountmanager

Vanaf kinds af aan hebben dieren een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Hierdoor is mijn passie voor het veterinaire vak ontstaan. Na mijn opleiding als paraveterinair heb ik zeventien jaar in de praktijk gewerkt. Hierin heb ik veel praktijk ervaring opgedaan waaronder in apotheekbeheer. Met al deze ervaring is het nu enorm leuk om deze kennis over te dragen.

Sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij Maxani als accountmanager voor Noord-Nederland.

Met mijn enthousiasme voor de mooie productlijn van Maxani is mijn doel om dermatologie meer op de voorgrond te krijgen binnen klinieken. Goede ondersteuning en binding met de praktijk is hierin erg belangrijk en daarin speel ik graag een rol. Ik kom graag met u in contact om te kijken naar een effectieve samenwerking.

Marieke van Tol

Accountmanager

Vanaf jong af aan heb ik altijd een grote liefde voor dieren gehad. Ik ben dan ook samen met mijn hond dagelijks bij mijn paard te vinden. Deze passie voor dieren heeft voor mijn interesse in de veterinaire wereld gezorgd.

Na het behalen van mijn diploma als paraveterinair heb ik een aantal jaren in een praktijk als paraveterinair gewerkt, waar ik waardevolle ervaring heb opgedaan in de veterinaire wereld.

In 2023 begon mijn avontuur bij Maxani als accountmanager in de regio West-Nederland. Elke dag ga ik met veel enthousiasme langs verschillende dierenartspraktijken om informatie delen. Dit doe ik door middel van persoonlijke gesprekken en presentaties over de uitgebreide productlijn van Maxani.

Naast het bezoeken van de klinieken kunt u voor vragen altijd contact met mij opnemen.

Emmy Cornelissen

Accountmanager regio zuid

Thijs van Dorresteijn

Logistiek Manager