Productinformatie en verdieping

Het Maxani assortiment bevat een breed scala aan dermatologische producten van Maxani. De producten bestaan uit hoogwaardige ingrediënten, waarvan de belangrijkste op deze pagina worden uitgelicht. 

Meer over de producten

Hyaluronzuur

Veel van onze producten bevatten hyaluronzuur: een krachtig, natuurlijk ingrediënt dat de huid een boost geeft. Hyaluronzuur is steeds bekender aan het worden in de wereld van huidverzorging. En met recht! Deze grondstof is niet alleen fantastisch voor mensen, maar ook voor dieren. Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid van mens en dier. Een enkele hyaluronzuur-molecuul kan tot 1000x zijn eigen gewicht aan water vasthouden, waardoor het de huid goed kan hydrateren. Hyaluronzuur reguleert natuurlijkerwijs de vochtopname en zorgt ervoor dat de huid langdurige bescherming geniet. Bovendien versterkt hyaluronzuur de elasticiteit van de huid, wat leidt tot een gezonde, veerkrachtige huid én vacht.

Huidlipiden

De huid bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is de epidermis (de opperhuid), een laag die de onderliggende lagen beschermt. De epidermis kan worden gezien als een muurtje van bouwstenen en cement. Als de bouwstenen netjes naast elkaar liggen en het cement alles goed bij elkaar houdt, is de huidbarrière beschermt tegen invloeden van buitenaf. De huidlipiden, bestaande uit ceramiden, cholesterol en vetzuren, zorgen voor extra bescherming van de bouwstenen. Het is daarom belangrijk om deze stoffen aan te vullen als de huid beschadigd is, zodat de huidbarrière weer sterker wordt. De Maxani huidshampoos bevatten deze belangrijke stoffen en bieden daarmee een krachtige bijdrage aan het herstel van de huid.