Unieke Formule

Elke Maxani huidshampoo is uniek en aangepast op de specifieke behoefte van het huisdier met huidproblemen. We noemen het een huidshampoo omdat deze shampoos een unieke combinatie van bestanddelen bevatten die de huid en vacht reinigen en voeden, als een bodylotion. Onze huidshampoos zitten boordevol werkzame en exclusieve bestanddelen. Alle bestanddelen zijn veilig en we maken zo min mogelijk gebruik van parfum, alcohol en andere irriterende chemicaliën en geuren. Zo maken wij gebruik van Sinodor®, een krachtig en diervriendelijk bestanddeel dat geuren verwijdert in plaats van alleen te maskeren. Hierdoor zijn parfum of andere irriterende geurstoffen overbodig en dat is zeer prettig voor het dier. Onze huidshampoos moeten voldoen aan een hoge kwaliteit en om dit te kunnen waarborgen worden alle Maxani huidshampoos in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. 

De Maxani huidshampoos pakken belangrijke aspecten aan om de defecte huidbarrière te herstellen. Als de huidbarrière verstoord is kunnen honden sneller klachten krijgen. Dit zorgt voor een verhoogde blootstelling aan allergenen, pathogenen en toxines. Microben hechten makkelijker vast aan de huid en er is meer epidermaal waterverlies (TEWL). Bij dieren met huidproblemen, voornamelijk bij atopische dermatitis, zijn bijna alle aspecten van de huid aangetast. De verhoorning kan versneld of vertraagd zijn (wel of geen schilfers), het afweersysteem werkt niet goed, de huidflora is uit balans en de zuurgraad van de huid is hoger, dus secundaire huidinfecties liggen op de loer. Het is belangrijk om deze aangetaste aspecten te herstellen en dat kan veelal van buitenaf met de Maxani huidshampoos.

De Maxani huidshampoos zijn effectief in het reinigen van de vacht en huid zonder de huid sterk uit te drogen. Maxani huidshampoos bevatten hiervoor belangrijke combinaties van emolliënten (bijv. oliën of lipiden) en humectants (vochtbinders). Dit verstevigt, hydrateert en beschermt zo de huidbarrière van het dier met huidproblemen. De Maxani huidshampoos zijn dus verrijkt met huidbarrière-herstellende en beschermende lipiden afkomstig van SK-influx® V. Dit unieke complex van lipiden, bestaande uit ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren, komt van nature ook voor in de honden- en kattenhuid. De juiste verhouding lipiden is van essentieel belang voor een goede opname van de lipiden in de huid. Een beschadigde huidbarrière, bijvoorbeeld door atopische dermatitis of seborroe, herstelt het snelst door direct topicaal ceramiden of vetzuren aan te brengen. Phytosphingosine komt van nature voor in het stratum corneum. De toevoeging van phytospingosine beschermt de huidbarrière en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Phytosphingosine is nodig voor verschillende cellulaire processen, waaronder celdifferentiatie.

Bij een verzwakte huidbarriere verliest de huid veel vocht, waardoor de huid uitdroogt en gaat jeuken. Alle Maxani huidshampoos bevatten humectants zoals hyaluronzuur om de vochthuishouding en elasticiteit van de huid te herstellen. Hyaluronzuur en honing verzorgen samen met panthenol ook de droge en doffe vacht. Honing draagt bij aan een goede microflora en helpt jeuk en schilfers te verminderen, door de vitamines en mineralen die erin zitten. Daarnaast bevat elke Maxani huidshampoo unieke bestanddelen aangepast op de specifieke behoefte van het huisdier met een huidprobleem.