Wond en huidplooi

De Maxani wond en huidplooi verzorging bestaat uit reinigende, antibacteriële en verzachtende producten. Alle producten zijn verrijkt met glycerine; een stof die zorgt voor hydratatie en een vochtig wondklimaat, wat leidt tot snellere genezing. Genezing in een vochtige omgeving stimuleert de proliferatie van fibroblasten, die de elementen samenstellen van de nieuwe extracellulaire matrix (collageen en vezels) van de huid om wondgenezing mogelijk te maken. 

Chloorhexidine wipes

De Chloorhexidine wipes zijn ontwikkeld voor de reiniging en verzorging van moeilijk te bereiken plekken, zoals huidplooien. De doekjes zijn alcoholvrij en door de toevoeging van vitamine E, Aloë vera en glycerine wordt de huid gehydrateerd en verzorgd.

Gebruik: Het gebruik is afhankelijk van de aandoening, ernst van de klacht en het doel van de behandeling. Wij adviseren om bij een huidinfectie minimaal 1 à 2 maal daags te reinigen met de doekjes. Als onderhoud kunnen de doekjes enkele keren per week worden gebruikt. Voorzichtig met de doekjes in de plooien van de huid wrijven. Naspoelen is niet nodig en de huid droogt zelf op. 

Uitgelichte eigenschappen: Aloë vera en vitamine E verzachten de huid en dragen bij aan het herstellend vermogen van de huid. Chloorhexidine werkt tegen een breed spectrum van ongewenste micro-organismen. Benzoëzuur heeft een antibacteriële werking, zorgt voor het verminderen van talg en heeft keratolytische en anti-inflammatoire eigenschappen.

Cleanser spray

De Cleanser spray reinigt en spoelt de huid en/of de wond en ondersteunt daarmee het herstellend vermogen van de huid. Het debris, de eiwitten en vetten worden opgelost en de omliggende huid wordt verzorgd en beschermd. Hiermee worden vuil en micro-organismen weggespoeld.

Gebruik: Spray 2 à 3 maal daags de Cleanser spray op de te reinigen plek, wacht vervolgens 5 minuten en breng zo nodig bij milde jeuk de Maxani honinggel aan tegen een gevoelige en/of geprikkelde huid of voor extra wondgenezing. Uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Uitgelichte eigenschappen: Chloorhexidine is een bisbiguanide met antimicrobiële activiteit tegen bepaalde soorten bacteriën en schimmels. Het zorgt voor een verlaging van de zuurgraad en beschadigt de celwand van deze micro-organismen. Ook zorgt chloorhexidine voor een milde antiseptische werking, waardoor contaminatie wordt voorkomen. De spray lost debris, eiwitten en vetten op en verzorgt de omliggende huid. 

Honinggel

De Honinggel bevat 45% zuivere honing en heeft een antibacteriele en verzachtende werking. Het wordt gebruikt voor de behandeling van beschadigde of ruwe huid. Honinggel is een natuurlijk product en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Gebruik: Breng 1 à 2 maal daags een dunne laag aan op de aangedane huid en dek eventueel af met een verbandje. De gel hecht zich goed aan zowel droge als vochtige wonden. Indien een verbandje wordt gebruikt, dient de Honinggel en het verband iedere 24 tot 48 uur verschoont te worden. De Cleanser spray is geschikt voor het verwijderen van resten Honinggel.

Uitgelichte eigenschappen: De 45% zuivere geözoneerde bergweide honing heeft antibacteriële, anti-inflammatoire en weefselgranulatie bevorderende eigenschappen. De honing bevat het enzym glucose-oxidase. Zodra deze stof met vocht in aanraking komt, zet het glucose om in waterstofperoxide en gluconzuur. Waterstofperoxide is dodelijk voor bacteriën. Gluconzuur zorgt voor een zure omgeving waar bacteriën en mogelijke ziekteverwekkers niet van houden. Honing werkt ook als antioxidant en haalt de vrije radicalen weg. Honing in combinatie met glycerine zorgt voor een vochtig wondmilieu, waardoor de groei en migratie van nieuwe cellen gestimuleerd worden. Ook kunnen er in een vochtig wondmilieu geen korsten ontstaan en wordt de wond soepel gehouden.