Voetbruisballetjes

Voetbruisballetjes zijn in te zetten als zuiverend voetenbadje om de aangedane huid van de poten of voetzolen te reinigen. Bijvoorbeeld bij milde tussenteeninfecties, een ontstoken nagelriem, afgescheurde of gebroken nagels en milde irritaties van de voetzolen en pootjes. Bij ontstekingen, zoals ten gevolge van een grasaar, kunnen de bruisballetjes helpen door het pootje te weken en reinigen naast eventuele medicatie. De verzorgende Voetbruisballetjes zijn een uitstekende vervanging voor de soda- of Biotexbadjes. De unieke combinatie van reinigen, verzorgen en hydrateren draagt bij aan een voorspoedig herstel.

Werking: Kamille en calendula hebben een ontstekingsremmende, verzorgende en verzachtende werking. De zuiverende werking van Dode Zeezout verhelpt huidirritatie en uitslag. Daarnaast stimuleert het zout ook de bloedsomloop, waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof door de huid kunnen worden opgenomen. Het natriumbicarbonaat breekt eiwitten af, waardoor bacteriën wegspoelen en nieuwe bacteriën geen kans krijgen om zich te hechten. Vitamine E is een antioxidant die de huidbarrière versterkt en bescherming biedt tegen beschadiging van de huid. De vochtbalans van de huid wordt in stand gehouden door de toevoeging van sojaboon-olie.

Gebruik: Los 1 balletje op in 1 à 2 liter lauwwarm water. Laat het pootje 1 tot 2 keer per dag gedurende 5 tot 10 minuten in het badje weken. Dep de pootjes daarna droog met een schone handdoek. De Voetbruisballetjes mogen zo vaak en lang gebruikt worden als nodig is. 

Vitamine E

Vitamine E zit in meerdere Maxani producten, omdat het een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de huid tegen invloeden van buitenaf. Vitamine E kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en is daarom een essentiële toevoeging aan de producten. Vitamine E is een antioxidant en beschermt je lichaam, net als Vitamine C en Vitamine B2, tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Ze kunnen ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf. Een teveel aan vrije radicalen in het lichaam kan ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen worden verstoord. Vitamine E draagt bij aan een sterke huidbarrière, zodat de pootjes minder kwetsbaar zijn na de behandeling met de Voetbruisballetjes.