Let op dit is een pagina voor consumenten

Werkt u voor een dierenkliniek of heeft u een account bij ons, log dan in.

Unieke Formule

Elke Maxani huidshampoo is uniek en aangepast op de specifieke behoefte van uw huisdier. We noemen het huidshampoo omdat deze shampoos een unieke combinatie van bestanddelen bevat die de huid en vacht reinigen en voeden als een bodylotion. Onze huidshampoos zitten boordevol werkzame en exclusieve bestanddelen. Alle bestanddelen zijn veilig en we maken zo min mogelijk gebruik van parfum, alcohol of andere irriterende chemicaliën en geuren. Zo maken wij gebruik van Sinodor® een krachtig en diervriendelijk bestanddeel dat geuren verwijdert in plaats van alleen te maskeren. Hierdoor zijn parfum of andere irriterende geurstoffen overbodig en dat is zeer prettig voor uw dier. Onze huidshampoos moeten voldoen aan een hoge kwaliteit en om dit te kunnen waarborgen worden alle Maxani huidshampoos in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. 

illustraties-huid-met-watermerk

Al onze huidshampoos zorgen voor een gezondere huid van uw dier. Als de opperhuid in goede conditie is en genoeg vocht bevat kan het uw dier optimaal beschermen en voelt de huid zacht, sterk en soepel aan. Als uw dier huidproblemen heeft of de huid is heel droog dan zijn de huidvetten (ceramiden, vetzuren en cholesterol) afgenomen of veranderd in samenstelling. De huid verliest zijn beschermende functie en stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken (allergenen), ziekteverwekkers of giftige stoffen dringen gemakkelijk de huid binnen (zie afbeelding hieronder). De huid houdt minder vocht vast, waardoor het uitdroogt. Vaak ontstaan er schilfers, rode schrale plekken en kan het dier last krijgen van jeuk. 

De speciale combinatie van huidvetten (lipiden) in de Maxani huidshampoos komt van nature voor in de huid van honden en katten. De juiste verhouding is van essentieel belang voor een goede opname in de huid. Een belangrijk stofje genaamd phytosphingosine maakt extra huidvetten aan en heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Naast de unieke combinatie van ondersteunende stoffen in de Maxani huidshampoos zoals huidvetten, phytospingosine en hyaluronzuur, bevatten de verschillende huidshampoos specifiek op de verschillende huidcondities gerichte eigenschappen.