Resistente bacteriën

Het probleem van resistente bacteriën door overmatig gebruik van antibiotica is al jaren groter aan het worden door enerzijds een tekort aan geschikte alternatieven en anderzijds het gemak van de bekende weg. Het voorschrijven van antibiotica voor dermatologische problemen is jarenlang vanzelfsprekend geweest in de veterinaire sector. Tegenwoordig bestaan er veel alternatieven voor antibiotica, waardoor het gebruik hiervan flink is afgenomen. Echter kost dit probleem tot op de dag van vandaag mensenlevens, iets wat wij betreuren en tegen willen gaan. Dieren zijn vaak drager van resistente bacteriën zonder daar zelf problemen van te ondervinden. Deze bacteriën kunnen mens en dier besmetten en dat is risicovol.

Door middel van informatievoorziening, innovatie, productontwikkeling en verbetering streven wij naar een toekomst zonder resistente bacteriën. 

Hoe ontstaat een resistente bacterie?

De onderstaande illustratie legt uit hoe resistente bacteriën ontstaan. Het zijn de sterkere bacteriën die een antibiotica kuur kunnen weerstaan door gewenning en zich daarna weer vermenigvuldigen. Resistente bacteriën zijn een steeds groter wordend probleem, wat betekent dat er nu actie moet komen om dit probleem aan te pakken voor de toekomst. Maxani neemt dierenartsen en veterinaire specialisten mee in de actie tegen resistente bacteriën. Samen bereiken we meer dan alleen. Heeft u vragen over antibiotica resistentie of hoe onze producten bijdragen aan de oplossing van dit probleem? Neem gerust contact met ons op of lees hier meer over de producten.

untitled-5c-20i_40985785 (1)