Maxani Animal Healthcare BV

Onze missie

Maxani Animal Healthcare BV is in 2012 gestart als een eenmanszaak. Door gesprekken met dierenartsen en veterinaire dermatologen werd duidelijk dat er een verandering gaande was voor het behandelen van huidproblemen. Echter was er nog geen bedrijf met een breed aanbod voor het dermatologische plan van de dierenarts. Gewapend met veel kennis over farmaceutische grondstoffen en kennis van de kleinschalige productie van humane (veelal topicale) producten werd samen met de KOL's de eerste oplossingen bedacht.

Nu is Maxani niet meer weg te denken uit de dierenartsenpraktijk. Het brede assortiment voor huid- en wondverzorging met uitgebalanceerde, moderne producten heeft een stevige marktpositie verworven. 

illustraties-huid-met-watermerk-verstoorde-huid
illustraties-huid-met-watermerk-normale-huid

Onze passie: de (dermatologische) gezondheid van het dier

Door huidproblemen ook te behandelen met een topicaal plan, kan het gebruik van systemische geneesmiddelen en antibiotica- en corticosteroïden-houdende huidzalven sterk worden verminderd. Veel van onze producten bevatten een hoge concentratie ceramides en essentiële vetzuren, waardoor de huidbarrière wordt hersteld. Een gezonde huidbarrière zorgt ervoor dat er geen extra vocht verdampt en dat de allergenen en toxines niet kunnen doordringen tot in de huid. 

Wij bedenken en ontwikkelen nieuwe producten vanuit vraag van dierenartsen en/of veterinaire dermatologen, met altijd onze passie in het hoofd en hart. Een zeer belangrijke doelstelling van ons is het terugdringen van het onnodig antibioticagebruik om zo de antibioticaresistentie tegen te gaan.

De uitzondering op de dermatologische focus is dat Maxani de verkoop begeleidt voor het product Masivet. Lees hier meer over Masivet. Let op! Deze pagina is alleen toegankelijk met een account. Heeft u nog geen account en behoort u tot een dierenartsenpraktijk of bent u veterinair specialist? Maak hier een account aan of log in.

Team Maxani

miriam

Miriam Wind

Eigenaresse en grondstoffenexpert

 

Na jarenlange ervaring in de internationale humane magistrale receptuur ben ik in 2012 gestart met Maxani. Ik begon als zzp’er met het vertegenwoordigen van Masivet bij dierenartsen. Bij een bezoek aan een veterinaire dermatoloog bleek dat er nog veel te winnen was op het gebied van dermatologie en daar zat nu juist mijn kennis. Er werd in die tijd nog veel antibioticacrème gebruikt bij hotspots en wonden, terwijl er goede alternatieven mogelijk zijn. Dat was voor mij een trigger om de wereld verbeteren door deze alternatieven op de markt te brengen, zodat er minder antibiotica nodig is. Vanuit de gesprekken met de dierenartsen en veterinaire dermatologen en mijn kennis van de grondstoffen, is het dermatologisch concept Maxani ontstaan.

25f0313c-4200-4e4e-96bb-3444d2538da6

Merel van Wanrooij

Account manager

Geboren op de boerderij met een groot hart voor de diergeneeskunde. Na 9 jaar gewerkte te hebben op verschillende klinieken als paraveterinair heb ik een prachtige uitdaging gevonden bij Maxani. De interesse voor dermatologie is altijd erg groot geweest en kijk er naar uit om uw praktijk hierin verder te adviseren. Binnen Maxani ben ik verantwoordelijk voor het Rayon in Zuid Nederland voor het adviseren van klanten en het geven van trainingen. Naast het bezoeken van klinieken mag u mij altijd benaderen voor vragen. Ik denk ten alle tijden graag met u mee, graag tot ziens.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.31.35

Jenny Middelkoop

Account manager en dierwetenschapper

 

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd met de natuur, biologie en dieren. Na de opleiding toegepaste biologie ben ik verder gaan studeren richting dier als dierwetenschapper bij Wageningen Universiteit . Door een heel leuk onderzoek tijdens mijn studie is mijn interesse voor dermatologie ontstaan. Na een aantal mooie reizen en wat werkervaring te hebben opgedaan, ben ik sinds september 2017 met veel plezier en enthousiasme begonnen bij Maxani. Binnen Maxani ben ik verantwoordelijk voor het adviseren van klanten, waarbij kwaliteit leveren centraal staat. Ik ben dan ook vaak op pad en dagelijks bij verschillende praktijken op bezoek.

Adres


Maxani Animal Healthcare BV

Leeuweriklaan 14b

3704 GR Zeist

Nederland

Like ons op Facebook

Contact


+31 (0)30 751 7067

Algemeen: info@maxani.nl

Bestelling: bestelling@maxani.nl

KVK: 66191173

BTW: NL856435119B01

IBAN: NL13ABNA0549589716