Maxani Animal Healthcare BV

Maxani Animal Healthcare BV

Onze missie

Maxani Animal Healthcare BV is in 2012 gestart als een eenmanszaak. Door gesprekken met dierenartsen en veterinaire dermatologen werd duidelijk dat er een verandering gaande was voor het behandelen van huidproblemen. Echter was er nog geen bedrijf met een breed aanbod voor het dermatologische plan van de dierenarts. Gewapend met veel kennis over farmaceutische grondstoffen en kennis van de kleinschalige productie van humane (veelal topicale) producten werd samen met de KOL's de eerste oplossingen bedacht.

Nu is Maxani niet meer weg te denken uit de dierenartsenpraktijk. Het brede assortiment voor huid- en wondverzorging met uitgebalanceerde, moderne producten heeft een stevige marktpositie verworven. 

Naast eigen producten vertegenwoordigt Maxani ook het veterinaire dermo-cosmetische merk Dermoscent uit Frankrijk. Deze lijn wordt wereldwijd door veterinaire dermatologen en dierenartsen voorgeschreven. De Dermoscent producten zijn allemaal 100% natuurlijk.

illustraties-huid-met-watermerk-verstoorde-huid
illustraties-huid-met-watermerk-normale-huid

Onze passie: de (dermatologische) gezondheid van het dier

Door huidproblemen ook te behandelen met een topicaal plan, kan het gebruik van systemische geneesmiddelen en antibiotica- en corticosteroïden-houdende huidzalven sterk worden verminderd. Veel van onze producten bevatten een hoge concentratie ceramides en essentiële vetzuren, waardoor de huidbarrière wordt hersteld. Een gezonde huidbarrière zorgt er voor dat er geen extra vocht verdampt en dat de allergenen en toxines niet kunnen doordringen tot in de huid. 

Wij bedenken en ontwikkelen nieuwe producten vanuit vragen van dierenartsen en/of veterinaire dermatologen, met altijd onze passie in het hoofd en hart. Een zeer belangrijke doelstelling van ons is het terugdringen van het onnodig antibiotica gebruik om zo de antibiotica resistentie tegen te gaan.

De uitzondering op de dermatologische focus is dat Maxani de verkoop begeleidt voor het product Masivet. Lees hier meer over Masivet. Let op! Deze pagina is alleen toegankelijk met account. Heeft u nog geen account en behoort u tot een dierenartsenpraktijk of bent u veterinair specialist? Maak hier een account aan of log in.

Team Maxani

miriam

Miriam Wind

Eigenaresse en grondstoffenexpert

 

Na jarenlange ervaring in de internationale humane magistrale receptuur ben ik in 2012 gestart met Maxani. Ik begon als zzp’er met het vertegenwoordigen van Masivet bij dierenartsen. Bij een bezoek aan een veterinaire dermatoloog bleek dat er nog veel te winnen was op het gebied van dermatologie en daar zat nu juist mijn kennis. Er werd in die tijd nog veel antibioticacrème gebruikt bij hotspots en wonden, terwijl er goede alternatieven mogelijk zijn. Dat was voor mij een trigger om de wereld verbeteren door deze alternatieven op de markt te brengen, zodat er minder antibiotica nodig is. Vanuit de gesprekken met de dierenartsen en veterinaire dermatologen en mijn kennis van de grondstoffen, is het dermatologisch concept Maxani ontstaan.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 16.31.35

Jenny Middelkoop

Account manager en dierwetenschapper

 

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd met de natuur, biologie en dieren. Na de opleiding toegepaste biologie ben ik verder gaan studeren richting dier als dierwetenschapper bij Wageningen Universiteit . Door een heel leuk onderzoek tijdens mijn studie is mijn interesse voor dermatologie ontstaan. Na een aantal mooie reizen en wat werkervaring te hebben opgedaan, ben ik sinds september 2017 met veel plezier en enthousiasme begonnen bij Maxani. Binnen Maxani ben ik samen met mijn collega Esther verantwoordelijk voor het adviseren van klanten, waarbij kwaliteit leveren centraal staat. Ik ben dan ook vaak op pad en dagelijks bij verschillende praktijken op bezoek.

esther

Esther van Dongen

Account manager en paraveterinair

 

Ik ben Esther van Dongen en heb vele jaren in een middelgrote dierenartsenpraktijk gewerkt, waarbij ik me heb beziggehouden met het ondersteunen van dierenartsen en het creëren en uitvoeren van commerciële programma’s. Ik ben enthousiast, heb passie voor dieren, ons vak en onze missie en dat heb ik gemeen met mijn collega’s! Maxani is een jong en innovatief bedrijf gespecialiseerd in dermatologische producten voor dieren. Maxani draagt een steentje bij aan de race tegen antibiotica resistentie. Kennisontwikkeling en kwaliteit staan voorop – alles voor tevreden klanten! Dit maakt Maxani is een heerlijk bedrijf om voor te werken!

monique

Monique Kersten

Office manager en paraveterinair

 

Mijn naam is Monique Kersten en per 1 augustus 2019 ben ik begonnen bij Maxani Animal Healthcare. Samen met mijn man en kat ben ik woonachtig in Ede. De liefde voor dieren zit er al van jongs af aan in en met die reden ben ik ook de opleiding tot paraveterinair gaan volgen. Na 8 jaar verschillende functies binnen de dierenkliniek te hebben vervuld, wil ik graag mijn kennis verder verbreden. Die nieuwe uitdaging heb ik hier bij Maxani gevonden. Ik werk voornamelijk op kantoor en hoop u van dienst te kunnen zijn per telefoon of e-mail. Bovendien hoop ik met mijn praktijk ervaring een toevoeging te zijn voor dit gezellige, dynamische team!

PicturePeople (16 van 16) (1)

Daan Hoepman

Magazijn medewerker

 

Mijn naam is Daan Hoepman en na het behalen van mijn VWO diploma ben ik in september 2019 komen werken bij Maxani als magazijn medewerker. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat elk pakket dat de klant binnenkrijgt een feestje is om open te maken. Verder help ik de rest van het team waar het nodig is. Volgend jaar, na mijn tussenjaar, wil ik industrieel ontwerpen gaan studeren aan de Technische Universiteit in Delft. Tijdens mijn werk kom ik veel producten tegen, dus dat is al een goede voorbereiding. Ik hoop er samen met dit gezellige team voor te zorgen dat u zo goed en snel mogelijk wordt geholpen.

Adres


Maxani Animal Healthcare BV

Leeuweriklaan 14b

3704 GR Zeist

Nederland

 

Like ons op Facebook

Contact


+31 (0)30 751 7067

Algemeen: info@maxani.nl

Bestelling: bestelling@maxani.nl

KVK: 66191173

BTW: NL856435119B01

IBAN: NL13ABNA0549589716

Inschrijven voor de nieuwsbrief